Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Colau rebutja ser ministra per motius “personals i polítics”: “La decisió està totalment presa”

L'exalcaldessa de Barcelona explica també que va viatjar a Suïssa per a reunir-se amb Marta Rovira

|

- Publicitat -

L’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau, rebutja ser ministra de l’hipotètic govern espanyol format pel PSOE i Sumar. Colau ho ha anunciat en una entrevista a RAC1, on ha assegurat que la decisió està “totalment” presa, malgrat la “insistència” mostrada pel seu espai polític, Sumar, perquè Colau lideri algun dels ministeris encara per repartir si, finalment, s’arriba a un acord per a la investidura. D’altra banda, l’exalcaldessa ha reconegut haver viatjat fins a Ginebra per a reunir-se amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i tractar d’arribar a un acord amb els republicans per a la investidura.

He decidit no ser ministra. El meu espai polític m’ha demanat insistentment que m’ho plantegi. M’ho he plantejat molt seriosament i m’he convençut que no seré ministra” ha assegurat Colau el matí d’aquest dijous, 26 d’octubre. L’exalcaldessa al·lega que, d’una banda, rebutja l’oferta de ser ministre “per motius personals”, ja que té dos nens i vol “viure la criança”; tanmateix, ha apuntat que també descarta ser ministra “per motius polítics”: “Una mateixa persona no ha d’estar a tot arreu” ha manifestat. En aquest sentit, ha insistit que està centrada en Barcelona i en “ajudar” que hi hagi un govern d’esquerres.

Publicitat

Colau també ha explicat que va viatjar fins a Ginebra amb el negociador de Sumar, Jaume Asens, per tal de visitar la secretària general d’ERC exiliada, Marta Rovira, i negociar un acord de cara la investidura. “Hi vam anar amb voluntat de parlar, en general. Igual que Yolanda Díaz a Brussel·les, per anar més enllà i reconèixer els interlocutors” ha explicat Colau.

“És lògic que sent forces d’esquerres ens esforcem a tenir canals de comunicació“, ha dit l’exalcaldessa que s’ha mostrat optimista i confiada que s’arribarà a un acord d’investidura. Així i tot, ha admès que la negociació és “complexa i fràgil”. “Tots hem de ser responsables i generosos. L’amnistia és un pas necessari però complex. ERC va dir a la lleugera que l’amnistia està feta però no és el mateix que els indults. És més complex”, ha dit.

Et pot interessar  Colau critica que el 'lawfare' contra l'esquerra ha estat "tolerat" pel PSOE i li demana "cuidar les aliades"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut