Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Colau no està preocupada per la reobertura de la seva investigació: “Cap especulador aconseguirà espantar-nos”

Lamenta que sembla “el món al revés” perquè se’ls investiga per fer complir la llei “a petició de qui se la salta”

Agències 26/04/2022

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que cap fons voltor ni cap especulador aconseguirà espantar-la. Ho ha dit a través de les xarxes socials després que l’Audiència de Barcelona hagi obligat a reobrir una investigació contra l’alcaldessa i dos regidors pels expedients sancionadors oberts a un fons d’inversió immobiliari que va fer desnonar diversos veïns d’un bloc del Poble-sec. Colau lamenta que tot plegat sembla “el món al revés” perquè se’ls investiga per fer complir la llei “a petició de qui se la salta”. Afegeix que es reafirma en el que ha vingut a fer: “defensar els drets fonamentals i el bé comú”, tot i que expressa la sorpresa per la reobertura d’un cas s’havia arxivat.

L’alcaldessa assegura que l’Ajuntament continuarà col·laborant amb la justícia, demostrant que no s’ha produït cap delicte i que s’ha aplicat la llei “escrupolosament”. S’ha mostrat convençuda que la causa s’arxivarà i recorda que ja en porta una desena.

Colau afirma que les querelles no aconseguiran que continuïn defensant “més que mai” els drets de la ciutadania per sobre dels interessos de qui només volen obtenir el màxim rendiment econòmic especulant amb béns de primera necessitat, com l’habitatge.