Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Colau nega que els blocs de formigó hagin estat un perill malgrat la mort d’un motorista que hi va impactar

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha proposat la creació d’un Pla de Barris Metropolità que incorpori la inversió d’uns 80 MEUR que fa cada mandat la ciutat en la seva àrea metropolitana. Colau ha explicat a RAC1 que l’objectiu és actuar en aquells barris amb majors índexs de vulnerabilitat, com per exemple l’eix del Besòs. L’alcaldessa ha considerat que quan hi hagi Govern demanaran que hi hagi un pla d’abast català però de moment fan aquesta proposta metropolitana a l’AMB. “S’ha de prioritzar aquesta redistribució”, ha dit. D’altra banda, ha explicat que els blocs de formigó emprats en l’ampliació de terrasses s’aniran retirant “progressivament” i substituint per altres fórmules. D’altra banda, no ha descartat més radars a la ciutat.

Publicitat

Nous espais per a l’ampliació de terrasses

Sobre la retirada dels blocs de formigó grocs, ha reconegut que són “molt lletjos” però ha defensat que han servit per salvar uns 2.000 llocs de treball de la restauració. Ha assegurat que no s’han produït accidents per aquestes elements i ha explicat que es treballa amb el Gremi de Restauració en diferents models per mantenir algunes d’aquestes ampliacions de terrasses però “boniques”.

Així, ha explicat que es començaran a veure “proves pilots” sobre aquests nous espais durant els propers mesos, a mesura que s’aniran retirant els blocs grocs.

Pel que fa a la pandèmia, Colau ha considerat que les imatges d’aglomeracions i sense complir mesures que es van veure en alguns punts amb la fi del toc de queda, “no s’han de produir”. Tot i això, ha demanat no generalitzar “ni criminalitzar la gent jove”.

Et pot interessar  Colau confia que l'Ajuntament guanyarà el recurs a la sentència de l'eix verd: "És una guerra judicial sense precedents"

En ser preguntada sobre si l’oci nocturn hauria de reobri, ha demanat “no voler córrer massa” en la fase final i ha vist amb bons ulls que es vagi avançant fent proves pilot. Sí ha previst més turisme aquest estiu que el passat però ha recordat que dependrà del que acordin les autoritats internacionals. També ha assegurat que la Mercè es farà amb tots els seus concerts i s’ha obert a estudiar mantenir el piromusical descentralitzat.

Pla de Barris Metropolità

Segons ha detallat en una roda de premsa posterior el regidor de Presidència, Pressupost i Pla de Barris, Jordi Martí, l’Ajuntament de Barcelona signa regularment convenis amb l’AMB i ara han de signar un conveni en què el consistori fa una aportació a l’ens de 85 milions d’euros fins al 2023. És aquesta partida o inversió la que Barcelona ha proposat destinar a un pla metropolità. Segons Martí, això serviria per “exigir” a la Generalitat que doti l’antiga llei de barris d’un pressupost. “Cada vegada són més necessàries polítiques que reequilibrin el territori”, ha conclòs.

Martí també ha dit que tot just s’ha fet la proposta però confia que la resta de municipis no s’hi oposaran i ha puntualitzat que aquests 85 milions d’euros ja els tenien igualment reservats com una aportació a l’AMB.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió