Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Colau menysté els herois de Barcelona que van defensar-la del setge borbònic

|

- Publicitat -

El grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat al Govern d’Ada Colau que reconsideri la decisió de desestimar la petició del Col·legi de l’Art Major de la Seda de Barcelona de posar una placa que honori la lluita del 1714 al recinte monumental del Baluard de Migdia i la Muralla de Mar, al districte de Ciutat Vella. El col·legi va sol·licitar el 2016 col·locar una placa de memòria en aquest espai “en homenatge als velers i velluters immolats a Barcelona l’11 de setembre del 1714” i, malgrat que fins al 2017 es va avançar en la definició del projecte en col·laboració amb el consistori, aquest mes de març l’Ajuntament va desestimar la petició, ha explicat el portaveu de Junts, Jordi Martí, en declaracions als periodistes aquest divendres, acompanyat de representants del Col·legi de l’Art Major de la Seda.

La ponència del nomenclàtor va denegar la proposta argumentant que “a Barcelona hi ha altres senyalitzacions de memòria que expliquen aquests fets històrics en general i estan prou representats a la ciutat”, per la qual cosa no ho va considerar una prioritat. No obstant això, Junts considera que es tracta de fets de lluita popular, fets documentats amb noms i cognoms i que la ciutat sempre s’ha mostrat pionera en la defensa de la memòria històrica i la seva recuperació”, per la qual cosa sol·licita que reconsideri el seu rebuig.

Publicitat

El portaveu del grup municipal també ha incidit en la incoherència que demostra el Govern municipal i la mateixa ponència del nomenclàtor, quan mentre que denega aquesta iniciativa vinculada al 1714, sí que impulsa un homenatge als maquis en una plaça de Nou Barris: “Els maquis no eren producte d’un fet de guerra? No eren també resistència popular?, Ara hi ha a Barcelona una memòria de primera i una de segona?”, ha dit.

Et pot interessar  Junts diu que el 12-M està en joc "el futur de la llengua" i carrega contra Illa: "No mourà ni un dit pel català"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut