Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Colau reconeix que la seva investidura depèn de Valls

|

- Publicitat -

Podríem estar parlant dels tres vots més incòmodes de la institució municipal. Els tres vots de Manuel Valls a la investidura de Colau amb un acord de Govern entre BComú i PSC empipen la cúpula de la formació municipal però també els militants. Els comuns ja donen per fet que la batllessa de la capital tornarà a ser Colau, amb un pacte amb els socialistes després de rebutjar l’acord amb ERC perquè no li oferien l’alcaldia. Són conscients, però, que els vots de la discòrdia portaran cua: “És una qüestió que no ens agrada, no ens ho haguéssim imaginat mai”, ha reconegut l’alcaldessa en funcions en una roda de premsa aquest dijous al matí a la seu del partit. L’opció del pacte amb els socis del 155 estarà sotmesa a votació durant dos dies per les bases, encara que la cúpula ja té coll avall que tornaran a ocupar el tron.

De fet, la líder dels comuns a Barcelona ha reconegut que la qüestió del regal de l’exprimer ministre francès els ha fet “dubtar molt” perquè és “una situació totalment inesperada i no volguda”. Però finalment, l’alcaldessa en funcions ha argumentat que no volen “renunciar a governar” per tres vots. A més, Colau ha promès que “no modificaran les polítiques”.

Publicitat

“L’alcaldia és la clau”

Tot i la insistència permanent d’un tripartit “progressista” amb BComú, ERC i PSC, aquesta opció va quedar desbancada perquè tant els socialistes com els republicans han creuat vetos de govern. Amb aquesta premissa sobre la taula, Colau ha afirmat que han rebut propostes tant d’uns com altres. Reconeixent que, en l’àmbit programàtic hi ha semblances amb totes dues formacions, Colau ha subratllat que “l’elecció que se’ns planteja és l’alcaldia, i és sobre això que ens posicionem” encara que han lamentat que se’ls titlli de voler la cadira perquè han assegurat que “han instaurat codis ètics” molt severs.

Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost

Falten dos dies per al Ple d’investidura i encara hi hauria marge de maniobra per algun canvi d’última hora. Si les bases insurrectes dels comuns es rebel·lessin contra l’acord “antinatural” -com molts l’han titllat-, Maragall encara podria moure fitxa, però tot apunta que Manuel Valls decidirà qui serà la pròxima batllesa d’esquerres de la ciutat.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut