Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Colau insulta la intel·ligència del ciutadà en celebrar que el Govern també hagi aprovat els pressupostos a temps

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demana a la Generalitat que reforci l’atenció primària i espera que Barcelona pugui celebrar la cavalcada de Reis “com sempre”.

Així ho ha dit en una entrevista a la SER en què ha admès que les mesures l’han sorprès per la seva “contundència” a les portes de Nadal. En tot cas, ha evitat qüestionar si li semblen adients i ha exigit més ajuts i coordinació entre institucions atesa la diferència de restriccions entre els territoris.

Publicitat

D’altra banda, ha indicat que el pressupost de Barcelona aprovat per al 2022 és “hereu” de tots els acords fets amb ERC durant el mandat i creu que el vot favorable de Barcelona pel Canvi als comptes respon a un intent de “guanyar visibilitat” per part del grup d’Eva Parera.

Segons Colau, el suport de BCanvi s’ha aconseguit sense haver negociat el pressupost i atribueix el suport a un intent de “buscar visibilitat” per part del grup fent un “vot sorpresa” al plenari.

Encara sobre pressupostos, ha celebrat que a banda dels comptes municipals també hi hagi pressupost “en temps i forma” a la Generalitat i s’ha mostrat contenta que els comuns ho hagin “facilitat”. “La gent que ens vota espera que a partir de les coincidències programàtiques seiem i ens posem d’acord”, ha assenyalat.

En aquesta línia també ha indicat que a l’Ajuntament de Barcelona la norma ha estat l’acord i l’entesa amb ERC, amb qui s’han acordat projectes de ciutat com el tramvia, la reforma de la Via Laietana o la pacificació de la ciutat.

El català a les aules
En referència al model d’escola catalana, l’alcaldessa ha demanat allunyar-la de la polèmica i preservar un model que ha estat “d’èxit” a tots els nivells. L’escola pública catalana, ha afegit, ha estat d’èxit perquè no hi ha divisió de llengua. A més, ha negat que a l’escola no es respecti el castellà o sigui un problema parlar-lo. “Tothom pot parlar català i castellà”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut