Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Colau haurà de pagar 4M€ “per errors tècnics” a les constructora d’unes obres de Barcelona

Els entrebancs han fet allargar la finalització de les obres de Glòries, previstes per l'any 2021

|

- Publicitat -

Les obres de Glòries han portat cua a l’Ajuntament de Barcelona. Després que l’equip de Colau hagi rescindit el contracte a les empreses constructores que hi treballaven, aprovat durant la legislatura Trias, Colau haurà d’imdemnitzar-les amb quatre milions d’euros. A més, els plànols que l’Ajuntament va entregar a les constructores estaven equivocats, i van suposar augmentar el pressupost gairebé un 40%, disparant el pressupost als gairebé 100 milions d’euros, segons un diari espanyol.

Després de tots aquests problemes afegits, el Jutjat de primera instància número 1 de Barcelona ha sentenciat condemnar el consistori amb els quatre milions d’euros que aniran destinats a les empreses que formaven part de la concessió com Rogasa, Copisa, Comsa i Benito Arnó, per rescisió del contracte.

Publicitat

El que va fer elevar el pressupost va ser l’error dels tècnics en situar un túnel d’Adif on no corresponia variant, així, els plans inicials pressupostats. L’empresa va haver de paralitzar les obres. El govern Colau, malgrat el vot contrari de la comissió d’Urbanisme, va aprofitar que una de les empreses es veia tacada en les llistes del 3% per trencar els contractes, tot i que en un informe elaborat per BIMSA mesos més tard no detectava cap irregularitat. Amb tot, la nova licitació i la construcció està previst que s’allargui fins a l’any 2021.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut