Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Colau fica el nas on no li toca per esmenar la llei estatal d’habitatge

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona esmenarà la llei estatal d’habitatge. “És veritat que no és habitual que un consistori s’impliqui en la redacció d’un projecte de llei, però volem assegurar-nos que limitarà el preu dels lloguers, aturarà desnonaments i fixarà un finançament. Ja ho he comunicat a les ministres Ione Belarra i Raquel Sánchez”, ha assenyalat Colau aquest diumenge a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio. De fet, Colau s’ha posat al costat dels moviments socials i ha reconegut que l’actual redactat de la llei estatal d’habitatge és “insuficient”. En paral·lel, l’alcaldessa de Barcelona ha reclamat al president Aragonès que “es faci seva” la rebaixa del preu de la T-Usual.

“Ningú no entendria que en un paquet de mesures catalanes per combatre la pujada de preus no s’afavorís el preu del transport públic”, ha reflexionat en veu alta Colau, que considera essencial aquesta rebaixa temporal a la meitat de la T-Usual, un dels bitllets més utilitzat a la xarxa de transport metropolità. “Estic contenta perquè l’ATM ja ha recollit el guant i divendres passat va acordar crear un grup de treball per estudiar –en els propers 10 dies- la viabilitat tècnica de la proposta”, ha comentat l’alcaldessa de Barcelona, que també ha retret al vicepresident Puigneró que titllés la iniciativa “d’electoralista”. “No sé a què es refereix perquè no hi ha eleccions a curt termini i les administracions hem de proposar mesures per atendre les necessitats de la població”, ha etzibat Colau.

Publicitat

“El gran oblidat ha estat el transport públic i Catalunya té competències per regular-ho amb una ATM amb el 50% de participació de la Generalitat”, ha insistit l’alcaldessa de Barcelona, que tornant a la llei estatal d’habitatge ha precisat que les esmenes de l’Ajuntament de Barcelona es faran “amb voluntat constructiva i no confrontativa”. “Som la ciutat que té més persones que viuen de lloguer, amb un 40% del total. I tenim més experiència i dades que ningú, també en la construcció d’habitatge públic”, ha constatat Colau, que es mostra partidària que la llei tramitada pel govern espanyol de coalició incorpori “com a mínim” la limitació del preu dels lloguers de la llei catalana, tombada pel TC. “Es va demostrar que sí era efectiva”, ha puntualitzat l’alcaldessa.

Et pot interessar  Capella vol prohibir abans del 12-M l’ús del contracte temporal per esquivar el topall als lloguers: “És una urgència”

Dubtes amb la “sostenibilitat” i el “consens polític” dels Jocs d’Hivern

D’altra banda, Colau ha tornat a escampar el seus dubtes sobre la idoneïtat de la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. “Em generen dubtes les qüestions de sostenibilitat dels Jocs Olímpics d’Hivern. I tampoc està clar que al 2030 hi hagi neu al Pirineu”, ha recordat l’alcaldessa de Barcelona, que igualment ha posat el focus en les discrepàncies polítiques sobre la candidatura olímpica entre Catalunya, l’Aragó i el COE. “No veig el consens polític que seria necessari en un projecte com aquest”, ha reblat Colau, que finalment ha deixat la porta oberta a repetir com a candidata a les eleccions municipals del 2023. “El meu compromís és amb Barcelona, sempre ho he deixat clar. No vull una altra cosa que no sigui fer d’alcaldessa”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut