Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Colau es posa les mans al cap amb les declaracions d’Iglesias sobre Puigdemont i el contradiu

L’alcaldessa fins i tot s’atreveix a dir que en realitat el líder de Podemos també pensa que la situació dels exiliats republicans i el president Puigdemont són “dues realitats històriques incomparables”

Redacció 19/01/2021
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb una mascareta on hi diu "LGTBIBCN" a la plaça Sant Jaume, el 28 de juny del 2020. (Horitzontal)

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que “no és comparable” la situació dels exiliats republicans amb la de Carles Puigdemont i ha afirmat que s’ha generat un “equívoc comunicatiu” amb les paraules del vicepresident espanyol Pablo Iglesias. Colau ha dit a TV3 que la situació dels exiliats republicans i la que viu Puigdemont són “dues realitats històriques que no es poden comparar sota cap concepte” i s’ha mostrat convençuda que Iglesias “ho pensa també”.

L’alcaldessa ha apuntat que era una entrevista que “no era fàcil” i ha reconegut la “valentia i honestedat” d’Iglesias. Ha afirmat que Iglesias va defensar que la situació que viuen Puigdemont i la resta de polítics a l’estranger és “una situació d ‘exili per motius polítics”, mentre que el rei emèrit està “fugat per corrupció”.

Colau ha afirmat que no es pot posar en dubte la trajectòria antifeixista d’Iglesias i ha lamentat la “falsa polèmica” generada”. A més, ha criticat que partits com Cs, que “menystenen” la memòria històrica i governen amb VOX, ara estiguin reivindicant la memòria republicana. “Fins aquí, una mica de decència”, ha demanat.

L’alcaldessa ha valorat que Iglesias ha dit “coses molt grans” i que molts partits per no entrar al fons de la qüestió, la situació del rei emèrit, “han volgut elevar a categoria el que ha estat un equívoc comunicatiu”. Entre aquests, ha demanat al PSOE que faci referència al tema de Joan Carles I. Però ha insistit: “La comparació no es pot fer”.