Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Colau es disfressa de republicana per criticar la “por” del PSOE a qüestionar la monarquia

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que el PSOE “té por de qüestionar la monarquia” encara que veu que la institució no se sosté i ha conclòs que és “qüestió de temps” que acabi caient. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ amb motiu del 90è aniversari de la Segona República, Colau creu que la institució està “més deslegitimada” que mai i veu la societat espanyola preparada per obrir aquest debat. “Hi haurà reaccionaris que tenen molt poder i estructures hereves del franquisme que encara tenen molt poder. No serà senzill. No sabem quan ni com podrà succeir però en ple segle XXI és normal que el cap d’estat se’l voti i que no sigui per herència sanguínia”, ha afegit.

Preguntada per si és incòmode governar amb el PSOE tenint en compte la posició divergent sobre la monarquia, l’alcaldessa ha respost que en tots els governs de coalició hi ha incomoditats i diferències. Però ha remarcat que seria “molt més incòmode” un govern del PP amb Vox.

Publicitat

Colau creu que la situació està canviant tot i admetre que la monarquia és una institució que no és fràgil ni fàcil de canviar. I ha afegit que és la ciutadania qui decideix quan s’han de parlar les coses.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus
Publicitat

Opinió

Minut a Minut