Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Colau equipara JxCat amb Vox: “Han viscut del conflicte”

|

- Publicitat -

“Que els independentistes no prometin el que no poden complir”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit en una entrevista a “El Periódico” que Catalunya ja està en una etapa de “post-procés” i “s’ha constatat que, per sort, a Catalunya no hi ha dues meitats, és diversa i mestissa”. Per això, proposa no judicialitzar la política, rebaixar la tensió i començar el diàleg, davant del qual es mostra optimista tot i les dificultats que preveu al llarg del camí. Considera que hi haurà resistències per part de Vox i JxCat, que “han viscut del conflicte”, però que la majoria de la població vol diàleg, encara que sigui “pesat”.

Publicitat

En tot cas, ha demanat que la negociació per inversions i competències porti el seu ritme en paral·lel a un ritme més pausat sobre el reconeixement de Catalunya i la seva relació amb Espanya, que s’hauria d’acabar votant, diu. Per això, demana a l’independentisme que no repeteixi errors del passat com “dir coses als seus propis votants que no es poden complir, perquè això ha generat molta frustració al país”.

Pel que fa a la coalició de govern amb el PSC a l’Ajuntament de Barcelona ha dit que espera que no es trenqui abans d’acabar el mandat, com va passar en l’anterior. Segons ella, governen amb lleialtat i parlant sobre les diferències que els separen, comparant amb la situació “preocupant” a la Generalitat. Tot i així, espera que en el futur PSC i ERC no s’autovetin en un govern municipal. En tot cas, no descarta tornar-se a presentar per a un tercer mandat, però encara no ho té decidit.

Respecte el canvi de lideratge a Podemos, Colau creu que el de Yolanda Díaz és millor que el de Pablo Iglesias en aquest moment. Segons ella, Iglesias va liderar molt bé la formació morada durant la seva fundació i irrupció, però ara cal “construir moltes aliances i complicitats”.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut