Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Colau diu que ajudarà “des de Barcelona” a assolir pactes progressistes pel 23-J

L'ara alcaldessa en funcions insisteix que Trias ha guanyat "per molt poc" i defensa que els reptes que afronta Barcelona "es resoldran millor amb governs progressistes"

|

- Publicitat -

La líder dels comuns, Ada Colau, ha assegurat aquest dilluns que ajudarà “des de la ciutat de Barcelona” a aconseguir pactes progressistes de cara a les eleccions del 23 de juliol convocades per Pedro Sánchez. En una intervenció des del Cercle d’Economia, Colau ha dit que “sempre que pugui” contribuirà a forjar aliances d’esquerres, tant a la capital catalana com a l’Estat espanyol. En referència als resultats de les municipals, Colau ha afirmat que el candidat de JxCat, Xavier Trias, va guanyar “per molt poc”. “En canvi, hi ha una amplíssima majoria progressista de 24 regidors que seguiré defensant que es posin d’acord”, ha assegurat des de l’Hotel W.

“És veritat que el senyor Trias va quedar primer, però per molt poc”, ha insistit Colau. “Va ser molt ajustat”, ha afegit. Colau ha defensat des del Cercle d’Economia que tots els reptes als que ha de fer front Barcelona en el futur – entre els que ha destacat l’emergència climàtica, la diversificació del model de negoci més enllà del turisme i treballar per una economia justa- “es resoldran millor amb governs progressistes”. Davant dels assistents al Cercle, Colau ha dit que fins d’aquí a tres setmanes no es configura el nou ajuntament i que, per tant, ella està “molt feliç d’exercir el rol institucional d’alcaldessa”.

Publicitat

La líder dels comuns ha dit estar “molt agraïda a la col·laboració del Cercle“, una instutició que ha descrit com a “molt arrelada a la ciutat” i de la que ha destacat la interlocució “serena, dialogant i constructiva”. “Hem estat d’acord en algunes coses, i en d’altres no, però sempre des de la lleialtat institucional, i hem trobat ganes de col·laborar i defensar Barcelona i la seva gent”, ha afirmat.

Colau ha defensat la feina feta des de l’Ajuntament. “No només hem superat tots aquest anys difícils, sinó que Barcelona ha anat modelant el futur i avui és una capital internacional especialment ben posicionada”, ha insistit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut