Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Colau diu ara que els serveis municipals van intentar frenar el desnonament de l’home que es va suïcidar

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat el suïcidi d’un veí de la ciutat aquest dilluns quan anava a ser desnonat: “És una mort que no hauria d’haver-se produït. Exigim que els jutjats revisin els criteris amb els quals decideixen aplicar o no la moratòria vigent”.

En un missatge a les xarxes socials recollit per Europa Press, ha destacat que els serveis socials havien “acreditat” la situació de vulnerabilitat de l’home, a l’atur, en un informe datat a l’abril.

Publicitat

Amb aquest informe –ha detallat– l’advocada de l’home va sol·licitar dues vegades que s’aturés el desnonament a l’empara de la moratòria aprovada pel Gobierno, la qual cosa el jutge va rebutjar: “Una decisió que no compartim ni entenem, i fins a l’últim moment els serveis municipals han intentat intervenir per frenar el desnonament”.

L’alcaldessa ha enviat una “abraçada a tots els seus éssers estimats, i al personal municipal al qual li ha tocat viure un moment tan difícil”.

A més, ha exigit al PSOE que “desbloquegi ja la proposta d’una nova llei d’habitatge que freni l’especulació, impulsi més habitatge públic i ofereixi alternatives als desnonaments en els casos de vulnerabilitat acreditada”.

Denúncia per impagament

L’home es va suïcidar aquest dilluns a casa seva quan anava a ser desnonat, després que el propietari de l’immoble –al qual li va deixar de pagar el 2020– presentés a principis de 2021 una demanda per impagament de lloguer.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat que el jutjat va rebutjar la paralització després de rebre l’informe, “atès que les circumstàncies que allí es recullen no són les que regula el Reial decret com a vulnerabilitat que permeti la suspensió del llançament”.

Et pot interessar  Un veí de 70 anys de Sabadell se suïcida després de ser desnonat del pis on vivia des de feia 30 anys

A més –ha detallat el TSJC– quan el jutjat va lliurar a l’inquilí la fitxa perquè indiqués si necessitava ajuda de serveis socials, no la va emplenar, la qual cosa “implica que el jutjat no disposi d’autorització” per traslladar informació sobre el procediment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut