Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Colau demana ara a Aragonès limitar a la meitat l’arribada de creueristes a Barcelona al·legant que la situació de sequera és “insostenible”

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha parlat sobre els efectes que la situació d’emergència climàtica i l’alarmant episodi de sequera que afecta Catalunya té sobre la ciutat de Barcelona, els quals es veuen agreujats per l’arribada massiva de turistes durant la primavera i l’estiu. En una entrevista amb el mitjà ‘Crític’, Colau ha denunciat que la situació de sequera és “insostenible” i, per això, demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que limiti l’arribada de creueristes a la meitat, passant dels 400.000 que normalment arriben en temporada alta a Barcelona a 200.000, assegurant que el president té potestat per fer-ho.

Colau ha acusat ERC de posar-se de perfil amb l’emergència climàtica tot criticant la doble cara dels republicans, assegurant que si bé, d’una banda, han creat un Departament d’Acció Climàtica, de l’altra, “obren la porta als macroprojectes”, referint-se als acords per desbloquejar el Hard Rock, la B-40 i l’ampliació de l’aeroport del Prat. A parer de l’alcaldessa de Barcelona, és “incomprensible” que la Generalitat “encara es plantegi” fer el Hard Rock, que “suposa un consum d’aigua com l’Hospitalet de Llobregat”.

Publicitat

En el mateix sentit, Colau ha considerat els Jocs Olímpics d’Hivern una “bogeria”, però en canvi ha defensat la Copa Amèrica a Barcelona, perquè la capital catalana és “una de les ciutats on es fa més esport” i, per tant, un esdeveniment esportiu encaixa amb la política dels Comuns. Alhora ha subratllat que l’Ajuntament de Barcelona “no s’endeutarà” per tirar endavant aquesta activitat.

Et pot interessar  Albiach qualifica el decret del Govern per combatre la sequera de "presa de pèl" a la ciutadania
Publicitat

Opinió

Minut a Minut