Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Colau crida l’atenció per ser la número 1 en anar contra l’ampliació de l’aeroport

L’alcaldessa s’enfronta fins i tot als seus socis de govern en un article on adverteix sobre les conseqüències que pot tenir el pacte

Redacció
Redacció 09/08/2021
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al ple d'aquest 30 d'abril.

Ada Colau sempre ha de ser més que la resta, i el pacte per l’ampliació de l’aeroport ha estat l’excusa perfecta per tornar a reivindicar-se com la salvadora de tots.

En un article a El País titulat “Un aeroport d’unicorns” l’alcaldessa de Barcelona critica que l’acord s’hagi tancat en secret durant el mes d’agost i sense comptar amb la ciutadania, i també considera que l’ampliació de l’aeroport només busca els beneficis d’uns pocs, i a curt termini.

Colau apunta que l’alarma social que ha generat l’acord per ampliar l’aeroport està “plenament justificada”, i apunta que la majoria de la població catalana no li interessa el projecte, acusa Aena de negacionisme climàtic i demana els defensors de l’acord que “no els tractin de ximples”. L’alcaldessa augmenta que l’únic que aportarà serà la destrucció de l’espai natural de la Ricarda i que augmentin les emissions entre un 60 i un 80%. Però l’alcaldessa també diu que els problemes derivats de l’augment del turisme que pot comportar aquesta ampliació “afeblirà l’economia”, perquè la farà més dependent d’altres països i augmentarà les feines temporals i precàries. També demana invertir en projectes necessaris com el corredor del mediterrani o la millora de les Rodalies. Tot plegat, demostra que la decisió d’ampliar l’aeroport ha fet xocar tots els pactes de governs, inclòs el de Colau amb els socialistes de Collboni.