Dilluns, 19 d'abril de 2021 - Edició 998
La República

Colau creu que Barcelona “encanta” als congressistes i admet un sentiment d'”injustícia” per la cancel·lació del MWC

Colau ha justificat l’anul·lació del MWC perquè ”un congrés mig buit és un problema” i per tant, l’alarma afectava directament a la viabilitat del congrés i al prestigi de les empreses que s’hi havien de desplaçar

Avatar
Agències 14/02/2020
Pla mitjà de l'alcaldessa Ada Colau durant la roda de premsa sobre la cancel·lació el Mobile el 13/02/2020 (horitzontal)
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat plenament confiada en què el 2021 Barcelona tindrà ”la millor edició” del MWC, i aposta per una continuïtat més enllà del 2023 si les grans operadores que han impulsat el model de negoci els continua interessant i la continuen veient com ”una estratègia que els convé”. En una entrevista a Rac1, Colau ha apuntat que a ”l’alarma global” pel coronavirus, que ha afectat la viabilitat del congrés, s’hi ha sumat com ”un element més” la guerra comercial entre EUA i Xina. Per això, defensa que Europa és un espai ”neutral” entre aquests dos grans països i Barcelona una ciutat que ”encanta” als congressistes.

Per Colau, tant EUA com la Xina han provat de fer ”rèpliques més petites” del MWC i que als congressos americans només hi van americans mentre que als de la Xina només s’hi desplacen empreses xineses.

Colau ha justificat l’anul·lació del MWC perquè ”un congrés mig buit és un problema” i per tant, l’alarma afectava directament a la viabilitat del congrés i al prestigi de les empreses que s’hi havia de desplaçar. Per Colau, la ciutat estava ”més preparada que mai” i ha destacat que no hi havia cap amenaça de vaga ni conflictivitat política als carrers i per això, creu que hi ha el sentiment de ”mala sort i injustícia”.

De cara al futur del MWC, Colau ha assegurat que una seu ”immòbil” no s’ha arribat a plantejar.

Reunions amb els agents implicats

Colau es reuneix aquest divendres amb els agents implicats en el MWC com ara el sector turístic i de la restauració, per avaluar les conseqüències de l’anul·lació i treballar per ”incentivar” qualsevol iniciativa perquè la gent visiti la ciutat i es puguin aprofitar les coses que estaven preparades per al congrés. Colau, que també participarà a la reunió que ha convocat el president Torra, ha assegurat que s’escoltaran les propostes dels sectors i si es veuen ”viables” els donaran tot el suport.

Colau ha avançat que han sortit idees i estratègies des del sector del turisme per poder aprofitar algunes cancel·lacions, i apunta per fer propostes ”comunicatives i coordinades” perquè s’aprofiti l’espai que han quedat lliures. L’alcaldessa tampoc no ha descartat mantenir l’4YFN, la fira paral·lela al MWC, si el teixit que ja estava organitzat ho vol, i també ha ofert el seu suport.