Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Colau contradiu el codi ètic dels comuns negant-se a dimitir després de la citació judicial

|

- Publicitat -

L’alcaldessa Ada Colau ha mostrat aquest dimecres “perplexitat” per la citació judicial per declarar com a investigada per suposades subvencions irregulars a diverses entitats i ha confiat que la querella quedarà “en res”. En declaracions als mitjans, Colau ha explicat que formalment no ha rebut cap notificació del jutjat, però ha indicat que davant la notícia els serveis jurídics de l’Ajuntament de Barcelona ja s’han dirigit al jutjat per personar-se i mostrar voluntat de col·laborar. L’alcaldessa s’ha mostrat sorpresa perquè se la cita per uns fets que la fiscalia ja va arxivar fa mesos en no veure-hi irregularitats. En qualsevol cas, ha dit, espera que la querella s’arxivi i veu “fora de lloc” plantejar ara qualsevol cessament.

És en aquesta insistència constant de l’alcaldessa en mantenir-se al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona quan, un cop més, Colau està contradient els estatuts del seu propi partit, en concret el seu codi ètic, que assegura que davant d’una imputació judicial ha de cessar “immediatament” del seu càrrec. Així ho ha recordat el membre de l’ANC Adrià Alsina, que ho ha compartit a les xarxes socials “per si s’esborrés misteriosament durant el dia d’avui”.

Publicitat

“L’única informació que tinc és que els fets es van arxivar perquè no hi havia indici d’irregularitat”, ha apuntat l’alcaldessa preguntada per aquesta qüestió. Així, ha conclòs que veu “precipitat” treure per ara cap conclusió.

Un altre vídeo que corre per la xarxa és el d’una entrevista que va fer Jordi Évole a Ada Colau, on també expressava la seva discomformitat amb el fet que hi havia poques dimissions quan algú estava tacat o imputat per la justícia, encara que aquest pogués defensar la seva innocència. Una mostra més de la hipocresia i de les ambicions de poder de l’alcaldessa de Barcelona.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut