Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Colau carrega contra el president Torra per haver retallat el 30% en habitatge a Barcelona

El Departament de Territori assegura que s'està estudiant que aquest àmbit quedi exempt de la reducció de pressupost

|

- Publicitat -

L’alcaldessa Ada Colau ha denunciat la retallada del 30% en habitatge que ha comunicat el govern de la Generalitat, per carta, a l’Ajuntament. Per Colau, aquesta reducció és “inacceptable” perquè, diu, trenca l’acord de l’última reunió extraordinària del Consorci encapçalada pel president Torra i l’alcaldessa. Barcelona en Comú creu que, si l’aportació que fins ara feia l’executiu en habitatge ja era “minsa”, la d’ara és “inacceptable”.

És per això que el govern municipal exigeix que l’executiu rectifiqui perquè, ha assegurat, “el primer són les persones” i l’habitatge a la ciutat és una problemàtica evident. L’alcaldessa ha afegit que l’Ajuntament assumeix un 80% dels seus recursos en aquesta àrea i que el context encara podria agreujar més la situació si els partits del govern de la Generalitat segueixen negant l’aprovació dels pressupostos estatals.

Publicitat

Per la seva banda, La República ha pogut parlar amb el Departament de Territori, que ha corroborat que es va comunicar que s’havien d’immobilitzar una sèrie de partides però que s’està negociant amb Economia perquè es pugui fer una excepció en l’àmbit de l’habitatge. Alhora que Salut i Educació estan exempts de les mesures, s’està estudiant que, de la mateixa manera, Habitatge quedi sense aquesta reducció.

 

 

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut