Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Colau avisa que el diàleg no començarà amb “línies vermelles” i es descarta com a ministra

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona i dirigent dels comuns, Ada Colau, ha avisat que amb “línies vermelles i vetos” el diàleg entre Govern i executiu català no podrà començar. En una entrevista a Rac 1, Colau ha defensat que ara cal generar un “espai de confiança” i assumir que “ningú podrà imposar el seu punt de vista”. Així s’ha expressat en un context en el què tant JxCat com ERC condicionen canviar el ‘no’ a la investidura de Pedro Sánchez a una taula de negociació entre governs. D’altra banda, l’alcaldessa s’ha descartat totalment com a ministra del nou govern espanyol però ha afegit que seria “lògic” que hi hagués representació catalana. “Hi ha converses en aquest sentit”, ha admès.

Després que el president de la Generalitat, Quim Torra, reclamés ahir “contingut” i “concrecions” en el diàleg, Colau ha afirmat que per poder començar un diàleg entre institucions, primer cal que hi hagi un govern progressista que aposti per aquest diàleg. I ha insistit que el seu partit continua defensant que s’ha de poder fer un referèndum acordat a Catalunya i que cal l’alliberament dels polítics presos per obrir una nova etapa.

Publicitat

Colau s’ha mostrat “moderadament optimista” respecte a l’acord entre PSOE i Unides Podem perquè, a diferència de la legislatura anterior, les converses són discretes i ha demanat “paciència”.

Així mateix, ha situat la regulació del preu dels lloguers com un dels mínims que ha de formar part de l’acord de govern amb els socialistes. Segons Colau, ha traslladat aquesta posició al secretari general d’Unides Podem, Pablo Iglesias.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut