Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Colau: “A Sánchez no li pot tremolar la mà amb els indults, seria pitjor per a ell i una demostració de feblesa”

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha advertit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “no li pot tremar la mà” a l’hora de concedir els indults als presos condemnats pel Tribunal Suprem per l’1-O, perquè “seria pitjor per a ell” i “una demostració de feblesa que li dificultaria molt més la governança”. Colau creu que Sánchez “està decidit i ho té clar”, però ha avisat que, en cas contrari, “regalaria el marc a la dreta”. “Crec que la reacció de la dreta i l’extrema dreta confirma que aquest és el camí”, ha assegurat en una entrevista a ‘La Vanguardia’. L’alcaldessa creu que a PP, Vox i Cs “els molesta veure que es fan passes decidides cap al diàleg” perquè “volen viure de la polarització i la confrontació permanent”.

Colau ha defensat la posició dels comuns amb els indults: “Sempre hem defensat que s’havien de donar com més aviat millor per desjudicialitzar la política i començar una nova etapa de diàleg”. En aquest sentit, s’ha mostrat satisfeta que el president espanyol “hagi donat un senyal inequívoc que els indults són imminents”. “Alguns guanyen vots amb la tensió. Nosaltres, com a formacions d’esquerres responsables, hem de defensar el diàleg, l’entesa, els consensos, i reduir aquesta tensió tan aviat com es pugui”, ha argumentat. Colau ha sostingut que cal pensar “en l’interès general i en defensar el que és bo”, davant d’aquells que “se’ls acaba el marc que els ha donat tants vots i rèdits”.

Publicitat

Si des de la visió catalana de l’alcaldessa “aquest és el camí que toca emprendre, acaba amb la confrontació i la tensió, i començar una nova etapa de diàleg”, des de la mateixa posició ideològica, però amb visió espanyola, el matís canvia. Així, l’ideòleg als inicis de Podemos, Juan Carlos Monedero ha afegit que avala els indults als presos independentistes, però amb condicions. En un acte de Podem Catalunya aquest dissabte a la Nau Bostik de Barcelona, el cofundador del partit a escala estatal ha opinat que els indults als colpistes del 23-F de 1981 van servir perquè “l’exèrcit deixés de ser colpista”. “I si els indults ara serveixen perquè la via unilateral quedi per fi fora de l’esfera política, benvinguts siguin els indults”.

Et pot interessar  Sánchez accepta modificar la llei d'amnistia per donar "més garanties" a Puigdemont

Monedero també ha afirmat que Podem i els comuns han ajudat “més” a l’independentisme que a l’inrevés. Tot i això, ha recordat que Podem ja va advertir als independentistes que “despertarien la bèstia del feixisme”. “I l’han despertat. No és culpa seva, però van ajudar a despertar-la”, ha reiterat. El cofundador de Podem també ha vaticinat que l’exministre i líder del partit estatal, Pablo Iglesias, “tornarà”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut