Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Cleries diu que Junts vol la continuïtat de la legislatura si hi ha una amnistia de reconciliació i pressupostos socials

El portaveu de Junts al Senat: "Hi haurà amnistia, i al que no li agradi que s'aguanti, perquè la democràcia és això"

|

- Publicitat -

El portaveu de Junts al Senat, Josep-Lluís Cleries, ha emplaçat aquest dijous el PSOE a fer possible que continuï la legislatura a l’Estat, que ara mateix penja del ‘sí’ de la formació de Carles Puigdemont a la llei d’amnistia i posteriorment als pressupostos generals de l’Estat. Junts, ha dit Cleries, “ho vol”, perquè “estem en un moment clau” i hi ha per davant “una amnistia molt important” que és de “reconciliació”, i “al que no li agradi que s’aguanti, perquè la democràcia és això”. “S’ha acabat el bròquil, i anem per l’amnistia, per la llibertat i perquè hi hagi uns pressupostos socials al servei de les persones”, ha sentenciat.

Cleries ha fet aquestes manifestacions durant el debat al Senat dels objectius d’estabilitat, pas previ a la presentació dels pressupostos generals de l’Estat. Els objectius seran rebutjats per la cambra alta, on el PP té majoria absoluta, però l’executiu espanyol tirarà igualment endavant els comptes amb els objectius que va enviar a Europa per al Pla d’Estabilitat.

Publicitat

El portaveu de Junts ha afirmat que la seva formació està oberta a “negociar” els pressupostos generals de l’Estat, però ha recordat que cal corregir el dèficit d’inversions i d’execució de l’Estat a Catalunya, que en aquest últim aspecte és 30 punts inferior a la mitjana de les comunitats, mentre que a Madrid és el 179% del pressupostat.

“Catalunya viu un espoli constant”, i “ens executen, però en el sentit ple de la paraula”, ha dit, perquè “ja no se’ns dona la quantitat que tocaria” i “després no s’executa la quantitat que no tocaria” i anem “a una quantitat ridícula”. “Madrid està enfonsant aquest estat espanyol” i “no estem disposats a aguantar aquesta presa de pèl”.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut