Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Cleries critica l’elevat dèficit fiscal mentre el 20% dels catalans estan en risc greu de pobresa

El senador de Junts recorda que el dèficit suposa que cada català perd anualment 2.831 euros

|

- Publicitat -

El senador de Junts, Josep Lluís Cleries, ha presentat una bateria de preguntes al Senat en què lamenta el dèficit fiscal de Catalunya amb l’Estat, que enguany la Generalitat ha xifrat en 22.000 milions d’euros.

Cleries ha denunciat la injusta xifra, en un context en què, segons ha indicat, “el 20% de persones que viuen a Catalunya es troba en risc greu de pobresa”. A l’escrit el senador de Junts per Catalunya recorda que el dèficit suposa que cada català perd anualment 2.831 euros.

Publicitat

“Per quines raons considera el govern que els 7,5 milions de catalans ha d’aportar a l’estat espanyol 22.000 milions d’euros any rere any?”, qüestiona Cleries en una bateria de preguntes. Així mateix, demana explicacions sobre el sistema de finançament, que porta “deu anys caducat”.

Cleries recorda que la primavera passada el Senat va aprovar, a proposta de Junts per Catalunya, una moció que instava el govern estatal a implementar un pla de xoc per “compensar la situació d’infrafinançament”. En aquest sentit, el senador pregunta: “Per què el govern no compleix els compromisos adquirits a les Corts Generals?”. Finalment, Cleries també interpel·la al govern estatal perquè valori la xifra de dèficit fiscal calculada per la Generalitat.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut