Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Cleca judicial a l’Ajuntament de Colau per externalitzar el servei d’atenció a les prostitutes

La sentència considera que les empleades de la Fundació Surt que treballen a Abits han de ser treballadores municipals

Agències 05/10/2021
Pla general del ple de l'Ajuntament de Barcelona el 31/01/2020

Un jutjat social ha condemnat l’Ajuntament de Barcelona per cessió il·legal de treballadores de l’Agència per a l’Abordatge Integral del Treball Sexual (Abits), que atén a prostitutes en situació de necessitat. Arran d’una demanda de les empleades, contractades per la Fundació Surt, el jutjat considera que el consistori ha d’internalitzar aquestes treballadores i considerar-les empleades municipals a tots els efectes, incloent totes les condicions del conveni laboral de l’ajuntament.

En la sentència, es considera que la Fundació Surt no assumeix cap tipus de risc per haver guanyat el concurs per prestar aquest servei, ja que el consistori assumeix bona part dels costos estructurals, com telèfons, oficina, ordinadors, i altres, i paga a la fundació segons les hores de servei prestades per les treballadores. A més, el consistori dicta com es presta el servei i l’autonomia de Surt és molt minsa.

Les treballadores i la Plataforma Municipalitzem demanen al consistori que no recorri la sentència i que pagui la diferència salarial respecte la seva categoria equivalent al conveni municipal.