Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

Cleca de Puigdemont a la ignorància de Pedro Sánchez sobre l’existència del dret d’autodeterminació

El president a l’exili retreu al Gobierno que desconeix “la constitució dels teus veïns”, mostrant com Portugal sí que reconeix el dret a la independència

Àlex Huguet 04/07/2021
Carles Puigdemont durant una roda de premsa a l'Eurocambra pel suplicatori, a Brussel·les el 24 de febrer del 2021.

El president Puigdemont segueix atonyinant les mentides espanyoles a base de clatellots. Després que el president espanyol Pedro Sánchez negués reiteradament l’existència del dret d’autodeterminació a Espanya i a les constitucions d’altres països europeus, a Puigdemont no li ha fet falta anar massa lluny d’Espanya per deixar en ridícul Sánchez.

En una piulada, el president mostra com a la constitució de Portugal sí que es reconeix el dret a l’autodeterminació i la independència, “tant com a dret com a insurrecció contra totes les formes d’opressió”. “Quan es posa militant, l’espanyocentrisme ignora fins i tot l’evidència”, ha reblat Puigdemont, que compara la negativa de Sánchez amb dir que “la terra és plana” i afirma que també “és desconèixer la constitució d’un dels teus veïns”. De nou, Pedro Sánchez torna a quedar en evidència davant un independentisme persistent i que li retreu la seva ignorància.