Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Clatellot de Buch a Cs pels talls a la Meridiana: “Vostès qüestionen el dret a manifestació, nosaltres el protegim”

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha defensat que es pugui continuar tallant l’avinguda Meridiana de Barcelona perquè no és cap “il·legalitat” i s’emmarca en el dret de manifestació. En la sessió de control al Govern, Cs ha retret al titular d’Interior que el seu Departament no actuï per “impedir” aquesta protesta que “discrimina la majoria de catalans i atempta contra els seus drets”. El diputat Matías Alonso ha qüestionat si Interior “està al servei de l’ANC” i si l’independentisme té “carta blanca”. “Si el lliure exercici dels drets va a pes, són més els afectats que els esvalotadors”, ha insistit. Buch ha replicat que mentre des de la formació taronja “qüestionen el dret de manifestació” des del Govern es “protegeix”.

Buch ha argumentat que “agradi o no” a la formació de Lorena Roldán, les concentracions “no s’autoritzen en funció de la ideologia” i ha remarcat que es protegeix el dret de manifestació que es contempla a la Constitució que Cs “defensa a tort i a dret”.

Publicitat

“Sembla que, per vostè, les minories no es podrien manifestar perquè afectarien la majoria”, ha retret el conseller, que ha assegurat que si pensen així és perquè tenen una “lògica d’un país no democràtic”. “Mentre vostès qüestionen el dret a manifestació, nosaltres el protegim; mentre qüestionen la Constitució, nosaltres ens hi adeqüem; mentre voldrien regular el dret a manifestar-se, nosaltres el garantim a tothom”, ha argumentat.

Alonso ha carregat contra Interior per “col·laborar” amb “grups organitzats que protesten contra la vigència de l’estat democràtic i de dret”, en referència al col·lectiu independentista que talla l’avinguda Meridiana des de fa mesos. “El dret a la manifestació no està per damunt del dret a treballar i a moure’s amb llibertat”, ha insistit el diputat.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut