Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ciutadans carrega contra la JEC per haver autoritzat una roda de premsa de Junqueras a la presó

Carina Mejías veu "insòlit" com l'organisme electoral permet que "un processat per un cop d'estat" participi a la campanya

|

- Publicitat -

Ciutadans ha mostrat la seva indignació per la decisió de la Junta Electoral d’autoritzar una roda de premsa d’Oriol Junqueras a la presó. La número 5 de Cs per Barcelona al Congrés, Carina Mejías, veu “insòlit que una persona processada per un cop d’estat pugui participar en la campanya”.

A l’hora de valorar la resolució de la JEC, la candidata de Cs ha volgut recordar altres resolucions en les que “sempre s’ha donat la raó a Ciutadans” i en les quals s’exigeix la neutralitat de l’espai públic, lliure de “propaganda separatista” als carrers perquè la campanya electoral es pugui desenvolupar “amb normalitat”.

Publicitat

Denuncien davant Fiscalia la protesta de diumenge a Errenteria i acusen l’esquerra abertzale d’instigar el “boicot”

D’altra banda, el president de Cs, Albert Rivera, ha presentat aquest dimecres al matí una denúncia per delictes d’odi, injúries i amenaces a la Fiscalia General de l’Estat per la protesta de diumenge a Errenteria, el País Basc, contra l’acte electoral del partit taronja. “No pot haver-hi impunitat pels dolents i pels que rebenten actes democràtics, els que amenacen i intenten coartar la llibertat”, ha afirmat Rivera acompanyat de la candidata de Cs a les europees Maite Pagazaurtundúa, també present al míting de diumenge. El líder de Cs ha acusat l’esquerra abertzale, i concretament a les formacions polítiques Bildu i Sortu, d’estar darrere del “boicot” a l’acte. “Darrere d’aquest assetjament, la cassolada, els insults, les escopinades i les amenaces de mort hi ha els de sempre i hi ha instigadors polítics”, ha afirmat Rivera, que ha demanat al ministeri públic que “estiri del fil” i identifiqui els responsables.

“No va ser casualitat. Hi havia gent cridant a la concentració”, ha insistit Rivera. El líder de Cs ha presentat un escrit de 40 pàgines on aporta “desenes de proves que demostren que va haver-hi delictes d’amenaces, d’injúries i d’odi”. Entre les proves, fotografies, transcripcions dels insults i piulades a comptes de Twitter. Rivera ha assegurat que amb la denúncia estan protegint “tots els espanyols” i ha afirmat que no s’ha acabat amb “la problemàtica” al País Basc. “Vam acabar amb el terrorisme però no amb el nacionalisme que segueix assenyalant”, ha reblat.

Et pot interessar  Ciudadanos, de fracàs en fracàs fins a la seva liquidació

“Que se sàpiga tota la veritat per saber qui hi ha darrere d’aquesta conspiració”, ha demanat el candidat el 28-A. Rivera va anunciar dimarts que presentaria aquesta denuncia després d’haver-ho descartat dilluns per la coincidència amb la campanya electoral. El líder de Cs va esperar que Fiscalia actués d’ofici veient les gravacions però finalment ha decidit acudir-hi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut