Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Ciuró insisteix en el 52% independentista pels pressupostos però no tanca la porta als comuns

|

- Publicitat -

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha assegurat que “Junts continua negociant els pressupostos amb la CUP”. En una entrevista d’aquest dijous a Ràdio Estel, la consellera ha admès que “també cal abordar” les converses amb els comuns, després que la CUP hagi registrat una esmena a la totalitat als comptes del Govern per al 2022: “S’ha de mirar de casar”. Ha insistit que, sigui com sigui, “hi ha un 52% de vot independentista que hauria de ser qui tirés endavant els pressupostos”. Ciuró ha reiterat d’aquesta manera que el soci “prioritari i únic” és la CUP, i que “qualsevol altre acord no respectaria el sentit de 52%”. Tot i això, ha admès que si els anticapitalistes “no estan per la labor”, el país no es pot quedar sense pressupostos.

Ciuró també ha remarcat que “no és Junts qui està pactant a Madrid amb el PSOE”, en al·lusions a ERC.

Publicitat

Reunió Govern-comuns

El Govern i En Comú Podem ja han entrat a negociar el detall dels pressupostos. Els equips de Presidència i Economia s’han reunit durant 2 hores i mitja aquest dijous al Parlament amb representants dels comuns. No hi ha assistit el conseller d’Economia, Jaume Giró, que sí que ha parlat per telèfon amb Jéssica Albiach aquest matí. També ha mantingut una conversa al Parlament amb Joan Carles Gallego.

D’aquesta manera, el departament d’Economia i el propi Giró s’han involucrat en les negociacions amb els comuns. Tot i això, fonts de JxCat -el grup que va proposar Giró com a independent per a la conselleria- han assegurat aquest matí que el departament només assistia a la reunió per supervisar les negociacions. Des de la consellera ho han desmentit i han destacat l’interès de Giró de participar en les converses.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social
Publicitat

Opinió

Minut a Minut