Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Ciuró alliçona el feixisme del Parlament responent preguntes amb versos de poemes catalans

La consellera diu que utilitza aquests poemes amb “voluntat de fer pedagogia a aquells que utilitzen la llengua com a element divisori”

Agències 15/08/2021
La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, durant el traspàs de cartera.

La consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró, afegeix en les seves respostes a preguntes parlamentàries de Vox versos de poemes catalans, com els del cantautor Ovidi Montllor: ‘Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no li agrade que es parle, s’escriga o es pense’.

“Acostumem a respondre les preguntes de Vox i Cs amb una cita que reivindica la nostra llengua, el català, perquè creiem que les llengües mai han de ser motiu de confrontació i convé posar tots els elements necessaris per preservar la seva pervivència”, ha explicat Ciuró en unes declaracions amb Europa Press.

La consellera ha lamentat que l’ús social del català es redueixi i ha explicat que dona aquestes respostes amb “voluntat de fer pedagogia a aquells que utilitzen la llengua com a element divisori”.

En les seves respostes publicades al BOPC, Ciuró també ha afegit els versos del dramaturg Àngel Guimerà (‘La llengua i la història són els botins més preuats a l’hora de sotmetre un poble’), així com les de la lingüista Carme Junyent (‘El català està en perill d’extinció. Si nosaltres no fem que la llengua es parli, no ho farà ningú’)

La consellera també inclou a l’escriptor Manuel de Pedrolo (‘L’idioma és la columna vertebral d’una cultura, l’únic element que assegura la seva preservació’).