Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ciudadanos s’extingeix a Lleida i els regidors de la Paeria passen a ser no adscrits

|

- Publicitat -

Els fins ara regidors de Ciutadans a l’Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes i José María Córdoba, passaran a ser regidors no adscrits, després que així ho hagi avalat l’informe jurídic encarregat per alcaldia arran de la decisió de la direcció de Cs d’expulsar-los del partit. En principi, en el ple de divendres es donarà compte de la nova condició que adquiriran Ribes i Córboda a la Paeria, a no ser que el jutge acabi acceptant les mesures cautelars que han sol·licitat. Així, el grup de Ciutadans quedarà dissolt al consistori lleidatà en quedar-se sense cap representant després que en el ple de setembre s’oficialitzés també del pas a regidora no adscrita de Maria Burrel, en aquest cas després d’haver estat expulsada del grup municipal de Cs.

Cal recordar que el grup municipal de Cs a la Paeria de Lleida va decidir expulsar la regidora Maria Burrel, a la qual la direcció de Cs volia imposar com a portaveu del grup en lloc d’Àngeles Ribes. A la vegada, José María Córdoba va esdevenir el portaveu adjunt, lloc que fins aleshores ocupava Burrel. Ciutadans va respondre expulsant del partit Ribes i Córdoba. Arran d’ambdues decisions, la del grup municipal i la del partit, els tres passaran a ser regidors no adscrits, condició que Burrel ja va adquirir en el ple corresponent al mes de setembre.

Publicitat

Tot i això, Ribes i Córdoba van presentar fa un parell de setmanes una demanda judicial contra Ciutadans per la seva expulsió del partit. En la mateixa, sol·licitaven al jutge mesures cautelars per tal que es no es faci efectiu el seu pas a regidors no adscrits al consistori lleidatà mentre no es resolgui aquesta demanda. De la seva banda, Maria Burrel també va recórrer a la justícia el seu pas a regidora no adscrita i, en el seu cas, el jutge li va denegar les mesures cautelars que sol·licitava mentre tampoc es resolgués la demanda presentada.

Et pot interessar  Ciudadanos, camí del seu propi "Ulster"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut