Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Ciudadanos busca l’extinció seguint la mateixa estratègia de mentides per atacar l’independentisme

El partit de Carrizosa, amb només 6 diputats, amenaça amb “parar els peus” a un embat democràtic del Govern

Agències 29/09/2021
Pla mitjà del president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, estent els braços en el seu discurs durant el debat de política general el 29 de setembre dle 2021 (horitzontal)

El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha avisat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que si consuma l’embat “antidemocràtic” que planteja “per voler ser més independentista que la CUP i Junts” li “aturaran els peus”. En una intervenció durant el debat de política general al Parlament, Carrizosa ha argumentat que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i Aragonès “s’assemblen més del que es creu” i ha alertat que en cas que l’actual president pretengui saltar-se la legalitat, ho portaran a la justícia. “Ho farem perquè tenim la democràcia i l’estat de dret al nostre costat”, ha defensat. Carrizosa ha dit que el Govern només ha aconseguit “dividir” i “cremar” el país.

El líder de la formació liberal a Catalunya ha parlat de les transformacions que va plantejar el president Aragonès. Ha dit que fins ara només s’ha vist que l’executiu català està igual de “dividit” i “cremat” que l’anterior. “El seu projecte està esgotat, només poden oferir frustració i velles promeses que no faran mai”, ha assegurat.

Carrizosa ha lamentat que hi hagi hagut un canvi en el lideratge de l’oposició al Parlament i que ara el PSC els deixi certa “màniga àmplia”. “Illa s’ha sumat a la llarga tradició del PSC d’amagar el cap davant el separatisme”, ha sentenciat. La formació liberal ha alertat que tant PSC com En Comú Podem esperen que ERC i Junts trenquin el pacte de Govern per poder reeditar un tripartit.

Carrizosa s’ha compromès a lluitar contra l’independentisme que “malbarata i imposa ideologies”. Ha lamentat que no s’hagi demostrat “talla política” per abordar l’ampliació de l’Aeroport del Prat i que les “batalles internes” del socis de Govern perjudiquin les famílies.

Des de Cs s’ha responsabilitzat el Govern dels macrobotellons “incívics” i “violents” per haver generat una “crisi d’autoritat”. “Tenen els Mossos deixats, no els respecten i no els protegeixen bé”, ha conclòs.

Finalment, Cs ha demanat rebaixar els impostos a Catalunya, generar seguretat i estabilitat jurídica, apostar per la innovació a les universitats i en l’educació i garantir els drets lingüístics. Carrizosa ha defensat l’escola concertada com a “contrapès” de “l’hegemonia nacionalista” i defensar la llibertat, la millora dels drets socials, la regeneració i les reformes.