Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ciudadanos, a les acaballes: fins i tot un fundador del partit es dóna de baixa

|

- Publicitat -

Segueixen les baixes dels afiliats a Ciudadanos, l’última d’un dels fundadors del partit i ‘pare polític’ d’Albert Rivera, Francesc de Carreras. Segons avança Vozpópuli, De Carreras ho hauria comunicat el passat 9 d’abril (sense fer-ho públic per la proximitat amb les eleccions del 28-A) per carta certificada, 13 anys després d’afiliar-se a la formació taronja el 2006, l’any de la seva fundació. Un any abans, va ser un dels 15 que va llançar la proposta de crear un partit com Ciudadanos a Catalunya i , malgrat que el 2007 es va desmarcar de la primera línia, va seguir formant-hi part com a afiliat de base fins enguany.

“Vaig escriure un text molt breu i vaig dir que estava en desacord amb la tàctica i estratègia que seguia Cs i que lamentava que alguns principis s’haguessin abandonat”, ha explicat a ‘Vozpópuli’ sobre la carta que ha escrit al Comitè Executiu del partit. “A partir de les eleccions andaluses vaig veure que Cs adoptava una actitud, la de comptar amb el suport de Vox, que com a excepció es podia justificar però no com a regla a partir d’aleshores. Després va venir el de (la foto de) Colón, que vaig criticar en un article, i a continuació el veto al PSOE”, ha afegit al digital. I és que, segons ha dit, un partit com Ciudadanos “que està en el bloc constitucionalista i proper al PP i PSOE” ha de “pactar amb uns o amb els altres” per tenir majories i ha d’evitar expressions “més pròpies d’un partit nacionalista espanyol”.

Publicitat

Segons ha explicat, tot i coincidir amb Albert Rivera amb un dinar no han parlat del tema i només ho ha fet telefònicament amb el secretari general de Cs, José Manuel Villegas.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut