Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Cinisme desmesurat d’Iceta davant la persecució de Torra: “Què dimonis guanyem prolongant una presidència en funcions?

|

- Publicitat -
El líder del PSC, Miquel Iceta, ha insistit aquest dimecres que el president del Govern, Quim Torra, hauria de convocar eleccions d’immediat perquè considera que no hi ha cap benefici en mantenir un executiu en funcions. En una entrevista a ‘SER Catalunya’, Iceta ha dit que no entèn que algú pugui pensar que “l’esllanguiment d’un govern i d’una legislatura pot ser d’utilitat”. “Què dimonis guanyem prolongant una presidència en funcions? És que no ho entenc”, ha expressat el primer secretari socialista, que aposta per tenir “un govern en plenitud com més aviat millor” enmig de la pandèmia.

Iceta també s’ha referit a un informe de Presidència, que publica aquest dimecres ‘El Periódico’, que preveu amplis poders per al Govern en funcions i que restringeix les competències del vicepresident Aragonès, que passaria a ser el president en funcions. “Vol que realment quedem més desarmats des del punt de vista institucional? Qui guanya amb això? Què volen, més mesos per dir que estan enfrontats?”, s’ha preguntat Iceta, que qüestiona que fer “l’agonia més llarga” pugui servir en benefici polític a algú.

“Jo crec que s’equivoquen”, ha insistit Iceta. En referència a aquest suposat esborrany amb què treballa Presidència, Iceta també ha recordat que “per molt que vulguin limitar el paper de president en funcions”, Aragonès ocuparà aquest lloc. I per això també ha preguntat “què guanya JxCat tenint ERC més temps al Govern?”.

Publicitat

D’altra banda, Iceta ha qualificat “d’error polític monumental” que Torra mantingués la pancarta, ha afegit que “saltar-se la llei és un error” i que “no hi ha camí fora del compliment de la llei”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut