Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Cinc anys després: Protesta per conèixer les “veritats omeses de l’Estat” sobre l’atemptat del 17-A

|

- Publicitat -

Després de cinc anys de l’atemptat gihadista del 17-A a Barcelona es vol conèixer la “veritat”. Diverses entitats i col·lectius han convocat una protesta davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona el 17 d’agost a les 12 del migdia; sota el lema ‘Prou impunitat’.

L’objectiu d’aquesta és exigir “la veritat” del 17-A del 2017. La reivindicació té el suport del Consell per la República, qui ha fet una crida a la seva participació i en una piulada ha denunciat: “Encara queden moltes preguntes sense resposta. L’estat que va cometre omissions greus en la protecció de la vida, ara no vol garantir el dret a la veritat dels familiars de les víctimes. Donem suport a la concentració”.

Publicitat

Una de les potes que cocegen de tot plegat és la poca transparència per part del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), ja que, d’una banda, no es coneix la relació que amb l’imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, qui va articular tot plegat; i, d’altra banda, 5 de març del 2018 el director del CNI, Félix Sanz Roldán, compareixia a porta tancada en la comissió de secrets oficials del Congrés per explicar la relació del centre amb Es-Satty.

A més, també cal recordar que els partits espanyolistes -PP, Ciutadans i el PSOE- no van voler de cap de les maneres crear una comissió d’investigació sobre els atemptats que s’havia sol·licitat des de Catalunya.

Et pot interessar  Junts proposa que la comissió del 17-A investigui la responsabilitat de l'Estat i la relació del CNI amb l'imam
Publicitat

Opinió

Minut a Minut