Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Chacón titlla de “bestiesa” i “vergonya” la decisió del Gobierno de prohibir les rebaixes

|

- Publicitat -

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha descrit com una “bestiesa” i una “vergonya” que el Gobierno prohibeixi les rebaixes als comerços. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Chacón ha dit que ha demanat per carta explicacions al ministeri de Sanitat, que dirigeix el socialista Salvador Illa, després d’una aparent descoordinació amb els responsables d’Indústria pel que fa a aquesta mesura. La consellera ha defensat que “qualsevol petit empresari és el primer interessat en què no hi hagi cap infecció al seu establiment”, i ha remarcat que els comerciants saben “com evitar aglomeracions”. A més, ha dit que la prohibició de fer descomptes perjudica un sector que ja perd més de 525 milions d’euros setmanals.

La consellera també s’ha referit a la quarantena de 14 dies que ha de passar qualsevol persona que entri al país des de l’estranger com “una mesura d’una absurditat increïble”. Chacón ha dit que confia que la restricció sigui “molt provisional” i només afecti els dies de l’estat d’alarma, i no tot el procés de desescalada, ja que, si no, no tindria “cap mena de sentit”.

Publicitat

En aquesta línia, la consellera ha recordat que el sector turístic està fent protocols per garantir l’obertura amb seguretat i ha lamentat la “descoordinació increïble” entre ministeris. “Espero que en les properes hores s’aclareixi la qüestió, ha dit”, recordant que el sector turístic tindrà unes pèrdues de més de 15.000 MEUR i que en depenen més de 160.000 llocs de feina. “Una mica de respecte”, ha exigit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut