Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Cessen el polèmic general de la Guàrdia Civil que va defensar actuacions contra l’1-O i els CDR

|

- Publicitat -

El ministre d’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha signat el relleu del general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido Roca, perquè ha passat a la situació de reserva. Aquest comandament va destacar pels discursos en defensa de les actuacions policials i judicials contra el referèndum de l’1-O i contra els actes violents que van organitzar els Comitès de Defensa de la República.

El relleu consta en una ordre del Ministeri de l’Interior que ha signat Grande-Marlaska amb data de 10 de març, abans que s’hagi publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat, en la qual s’emmarca el cessament del general de brigada en cap de la setena zona, amb efecte de 31 de març de 2021, “per passar a la situació de reserva per complir els quatre anys de permanència”.

Publicitat

El cessament el signa el ministre d’Interior a proposta de la directora general de l’institut armat, María Gámez, i amb la conformitat del secretari d’estat de Seguretat, Rafael Pérez, segons consta en la resolució en la qual se cita l’article 79 de la Llei 29/2014, del 28 de novembre, de Règim del Personal de la Guàrdia Civil.

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut