Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

CatComú exigeix Aragonès que obri una ronda de reunions per formar una majoria progressista: “És una qüestió de mínims”

|

- Publicitat -

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que obri una ronda de reunions amb les forces polítiques per formar una majoria parlamentària progressista per “actuar i negociar”. “És una qüestió de mínims que ni tan sols hauríem d’estar reclamant, ho hauria de fer el president per voluntat pròpia”, ha criticat. Mena ha afirmat en roda de premsa a la seu del partit que ERC “continua pensant que pot governar Catalunya amb 33 escons”. Sobre el nomenament de l’exlíder de Podem Gemma Ubasart com a consellera de Justícia, Mena ha assegurat que no en tenien coneixement i ha afirmat que “no va de noms, sinó de polítiques i de les majories que es necessiten per poder aprovar polítiques”.

Mena ha assegurat que “un Govern sense majoria és paper mullar, no serveix per a res” i ha afirmat que hauria d’estar “treballant intensament per construir una majoria progressista a Catalunya”. “Els números donen”, ha dit el portaveu de CatComú, que ha sostingut que “la inestabilitat en què Aragonès s’ha instal·lat afecta directament la vida de les persones”.

Publicitat

Pel que fa a les declaracions de la presidenta de JxCat, Laura Borràs, que ha assegurat que el nou Govern “no té legitimitat política ni democràtica”, Mena ha afirmat que “no valorarà la legitimitat del president perquè la té, ni del Govern perquè també la té”. “És evident que continuarem vivint episodis de baralla entre ERC i Junts encara més ara, fora del Govern”, ha criticat.

El Govern no descarta una pròrroga pressupostària

Catalunya en Comú ha criticat que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, hagi assenyalat aquest dilluns que la pròrroga dels actuals pressupostos és una opció i ha afirmat que el Govern actua de forma “electoralista i no pas per resoldre els problemes dels catalans i les catalanes”.

En ser preguntat pel suport dels comuns a uns pressupostos elaborats per Junts, Mena ha assegurat que van congelar la negociació “pel desgavell” del Govern i que no tenien “ni els pressupostos ni la negociació avançada”. “No donarem suport a res amb un xec en blanc, volem que s’aprovin les polítiques progressistes”, ha afegit.

Pel que fa a la negociació dels pressupostos de Barcelona i de l’Estat, Mena ha assegurat que “les negociacions van cadascuna per la seva banda”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut