Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Catalunya, en mans d’Illa per decidir si es passa a les següents fases de desescalada

|

- Publicitat -

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat, el doctor Fernando Simón, ha assegurat que serà el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, qui decidirà quines comunitats passaran de fase i quines no.

“No els puc dir encara si l’informe tècnic serà favorable o no, però sí que la decisió final de si es passa o no de fase, la prendrà el ministre”, ha reblat el doctor Simón durant la roda de premsa que ofereix La Moncloa cada matí des que es va declarar l’estat d’alarma a Espanya.

Publicitat

Fernando Simón ha afirmat que li consta que Salvador Illa s’ha reunit amb totes les autonomies i fa un esforç important per garantir que la informació que han presentat el Ministeri de Sanitat sigui sòlida, de qualitat i que hi ha prou marge per valorar correctament la informació.

Segons ha explicat, els tècnics del Ministeri encara avaluen la documentació de moltes de les comunitats autònomes que l’han presentada amb la petició d’accedir a la fase 1 el proper 11 de maig. Per això, ha assenyalat que encara no pot donar informació de les que passaran o no de fase.

El responsable del CCAES no ha volgut donar els noms de les persones que formen aquest equip tècnic que s’encarrega d’avaluar la informació que presenten les comunitats. Ha al·legat que pateixen pressions de la societat i dels mitjans i que donar-los faria més difícil que puguin treballar amb llibertat.

L’única cosa que ha revelat és que és un equip de 12 tècnics de la Direcció General de Salut Pública del Ministeri que treballa amb les corresponents comunitats i ciutats autònomes i ha demanat que els deixin fer la seva feina de la manera més independent possible.

Et pot interessar  Puigdemont amenaça de retirar el suport a Sánchez “si Illa fa un Collboni” després del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut