Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Catalunya desprograma prop de 17.000 vacunacions per l’aturada d’AstraZeneca

Argimon reitera que estan a l’espera que l’EMA identifica “si hi ha o no coincidència en el temps” amb relació als casos de trombosi

Agències 16/03/2021
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon,durant una roda de premsa.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha precisat aquest dimarts que s’han desprogramat prop de 17.000 vaccins de la Covid-19 que s’anaven a fer amb AstraZeneca arran de la suspensió cautelar per casos de trombosis a algunes de les persones a les quals s’havia administrat el medicament.

Ho ha dit en una roda de premsa juntament amb la subdirectora general de Promoció de Salut, Carmen Cabezas, i la responsable de farmacovigilància de la Fundació Institut Català de Farmacologia, Glòria Cereza.

Argimon ha reiterat que estan a l’espera que el comitè d’avaluació de l’EMA identifiqui “si hi ha o no una coincidència en el temps” amb relació als casos de trombosis.

El comitè ha de determinar si hi ha una relació causa i efecte, és a dir, si la vacuna causa aquest esdeveniment advers i, per últim, si “el benefici/risc és favorable o no” per determinar si han de seguir administrant la vacuna o no.