Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Castells: “És inadmissible que no s’hagi escoltat el municipalisme català per la gestió dels romanents dels ajuntaments”

|

- Publicitat -

L’alcalde d’Igualada i responsable de política municipal del Partit Demòcrata, Marc Castells, ha criticat l’acord per la utilització dels romanents dels ajuntaments entre el Ministeri d’Hisenda i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. “Considerem inadmissible que no s’hagin escoltat les peticions del municipalisme català, lamentem que els ajuntaments hagin de fer de banc a l’Estat”, ha lamentat en un comunicat. Per Castells, cal “donar una resposta contundent” a aquesta decisió ja que davant la crisi econòmica que ha provocat la crisi de la covid.19 “no és acceptable que ens imposin mesures que drenen els recursos econòmics locals, aconseguits amb l’esforç dels ciutadans”, ha mantingut.

Alhora, segons el responsable de Política Municipal aquest acord “tindrà per conseqüència tensions de tresoreria que ens deixaran sense marge de reacció per donar resposta als ciutadans”. I és que, a parer de Castells, “decidir quins recursos aplica cada municipi a la reactivació econòmica, no pot partir d’una desigualtat d’accés segons on es visqui”.

Publicitat

L’alcalde de la capital de l’Anoia ha demanat que “estiguem atents, a punt per fer moviments el màxim unànimes possibles, per exigir també que en els fons estatals hi puguin participar tots els ajuntaments, independentment de la seva situació financera”.

El PDeCAT defensa el principi de subsidiarietat i la capacitat de decisió dels ajuntaments sobre els seus propis recursos i fan una crida al món local perquè se sumin a la demanda. “Que no decideixin per nosaltres”, exigeixen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut