Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Castella i Lleó recorrerà l’amnistia i la condonació del deute de la Generalitat als tribunals

Mañueco diu que el pacte PSOE-ERC "va contra la convivència i la Constitució"

|

- Publicitat -

El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, va anunciar el passat dissabte que el seu govern recorrerà a la justícia la llei d’amnistia i la condonació del deute de la Generalitat fruit del pacte entre el PSOE i ERC. Ho ha fet saber en roda de premsa després d’una reunió extraordinària de l’executiu regional per abordar aquestes qüestions expressament. Segons Mañueco, el pacte de socialistes i republicans per investir el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, president del govern espanyol “va contra la convivència i la Constitució”.

“Atempten greument contra Espanya i contra Castella i Lleó i atempten greument contra el nostre marc de convivència”, ha assegurat, per la qual cosa ha garantit que el seu govern serà “ferm” defensant “la Constitució espanyola, l’estat de dret i els principis com la llibertat, la igualtat, la solidaritat i la cohesió territorial”. Concretament, preveu presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra “la materialització formal que es produeixi” de l’acord sobre l’amnistia, ha dit, i la condonació del deute serà recorreguda “davant del Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem o l’Audiència Nacional”.

Publicitat

Per al president de Castella i Lleó, Sánchez pretén pagar “15.000 milions d’euros als seus socis amb els impostos de tots els espanyols per conservar la seva cadira”, la qual cosa veu com un “abús de poder” que “privilegia uns socis”. “És una aberració política, la submissió de Sánchez davant dels separatistes i una concessió inadmissible”, ha afegit, i ha demanat al govern espanyol que convoqui el Consell de Política Fiscal i Financera.

Et pot interessar  El PSOE dona per feta la revàlida del govern amb el PNB
Publicitat

Opinió

Minut a Minut