Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Casero, el diputat del PP del ‘sí’ a la reforma, acorralat per la investigació dels seus contractes a dit

|

- Publicitat -

El diputat del PP Alberto Casero passarà a la història per permetre l’aprovació de la reforma laboral d’un executiu ‘progre’. El que no és tan inusual formant part del Partido Popular és tenir una causa oberta per corrupció. I és que un jutjat de Trujillo (Càceres), d’on va ser alcalde, investiga si va adjudicar contractes a dit, sense expedients i saltant-se la llei de contractes públics, com informa eldiario.es.

Casero està investigat per un possible delicte de prevaricació continuada durant l’alcaldia entre 2011 i 2019. Després de dues legislatures amb majoria absoluta blava, el PSOE va recuperar l’Ajuntament d’aquesta localitat i es va trobar un deute de 7 milions d’euros i empresaris que reclamaven pagaments amb factures sospitoses.

Publicitat

A més, la majoria dels contractes eren d’una xifra inferior als 15.000 euros més IVA “segurament amb l’objectiu d’adjudicar-los a dit”, segons fonts del diario.es. Igualment, els sumaris constaten “contractes fraccionats, en tots els casos sense el procediment administratiu correcte i amb objeccions de l’interventor municipal”. I és que, són dues formes d’atorgar adjudicacions de manera irregular i poc transparent, com ja s’ha vist a macrocauses com la Gürtel.

El rotatiu assenyala que, en la seva última etapa com a alcalde, les despeses de Casero es van disparar i en 6 mesos va gastar 1.175.000 euros que l’Ajuntament havia ingressat per plantes fotovoltaiques, casualment, “just abans de les eleccions”.

Et pot interessar  Vox i el PP continuen perpetrant un genocidi cultural al País Valencià: ara volen eliminar de la història Guillem Agulló
Publicitat

Opinió

Minut a Minut