Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Casado promet una llei “de suport a la maternitat” per “garantir les pensions”

El líder del PP està preocupat per "l'hivern demogràfic" i assegura que "pot desbaratar el futur de la societat"

|

- Publicitat -

Ho ha tornat a fer. El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat que si guanya les eleccions generals del 18 d’abril, aprovarà una llei de suport a la maternitat que ajudi a les dones que “volen ser mares lliurement”. En la clausura de la Convenció de Família i Igualtat del PP a Cartagena, Casado ha explicat que amb aquesta llei volen fer front a “l’hivern demogràfic” que “pot desbaratar el futur de la societat” perquè “és un problema per la sostenibilitat de la societat del benestar i per garantir les pensions”. Amb tot, ha subratllat que el PP no entrarà “en debats jurídics ni penals, ni en la llibertat de les dones per decidir si volen ser mares o no”. Sense mencionar l’avortament, Casado ha dit que “aquest debat ja fa dècades que s’ha superat”.

La voluntat dels populars és que la llei de la maternitat aconsegueixi que totes les institucions públiques, “ajuntaments, diputacions, autonomies i govern central, posin més recursos i mesures fiscals i socials” perquè hi hagi més naixements i ha posat d’exemple França i els països nòrdics.

Publicitat

Casado ha recordat que a Espanya cada cinc embarassos se n’interromp un voluntàriament, davant d’això ha proposat que les institucions posin recursos “a favor de qui decideix tirar endavant amb l’embaràs lliurement perquè es trobin amb mesures socials a la seva disposició per tenir més fàcil aquesta decisió”.

D’altra banda, el líder popular ha criticat que el PSOE vagi de moderat i digui que PP crispa molt “per dir la veritat”. “Per molt que facin hemeroteca, farem una campanya en positiu que superi aquests vuit mesos de blanc i negre”, ha afirmat tot destacant que la seva formació vol ser el partit de tots i “no enfrontar a ningú”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut