Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Casado i Arrimadas continuen la campanya de la ràbia contra els indults

|

- Publicitat -

El president del PP, Pablo Casado, ha titllat de “còmplices” els partits i actors de la societat civil que avalen els indults. Segons Casado, quan el president espanyol aprovi els indults només hi haurà un responsable, que és ell mateix, però també hi haurà “molts còmplices, que són aquells que des dels partits estan aplaudint aquesta mesura i aquells que des de la societat civil intenten dir que la mesura va adreçada al retrobament, la concòrdia i la convivència”. “Aquell retrobament és la llei, aquella concòrdia és la Constitució i aquella convivència és l’estat de dret”, ha replicat Casado, que ha criticat que Sánchez anunciï la fi de la mascareta a l’exterior per tapar els seus “escàndols” i treure “rèdit electoral”.

Segons Casado, “qui pensi que la llei és càstig, que el Suprem és venjança i que la Constitució és revenja és que no creu en el sistema democràtic” espanyol. El popular ha fet aquestes declaracions després d’assistir a la presa de possessió de Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid.

Publicitat

Al seu torn, la líder de Cs, Inés Arrimadas, ha assegurat que els “indults” són una “bufetada” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i als constitucionalistes catalans que “pateixen cada dia els atacs del separatisme i d’un govern que porta tants anys abandonant els catalans”. “Sánchez ens torna a humiliar”, ha lamentat Arrimadas, que ha indicat que els indults són un “insult al constitucionalisme”. “És oblidar-nos, és dir que no existim”, ha insistit la líder de Cs, que ha subratllat que Sánchez no va defensar els indults en campanya electoral “però ara diu que sí perquè els necessita per mantenir-se en el poder”. També ha aprofitat per criticar que Pere Aragonès anés divendres a “retre homenatge” a Puigdemont.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut