Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Cas ‘Kitchen’: Pérez de los Cobos signava fons reservats que es van utilitzar en l’entramat

|

- Publicitat -

Després de ser destituït com a coronel de la Guàrdia Civil pel departament d’Interior del Gobierno, Diego Pérez de los Cobos torna a ocupar espais als mitjans pel que fa a la famosa “Operació Kitchen“. L’exsecretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, el va citar com a persona que, juntament amb ell, firmava els talons dels fons reservats que es van utilitzar per pagar la trama policial que espiava Luis Bárcenas i li va robar documentació, segons una entrevista publicada per El País i dades extretes del diari El Plural.

Segons les explicacions de Martínez, aquest assegura que “la meva missió era firmar els talons de pagament d’aquests fons reservats, però des d’una perspectiva administrativa, juntament amb el coronel De los Cobos, que era qui s’encarregava que estiguessin totes les firmes pertinents, des de la policia que demanava fons per pagar el seu confident fins a la cúpula d’Interior, un per un”.

Publicitat

Només falta saber si l’excoronel estava al corrent de l’operació Kitchen, a l’espera que avanci la investigació judicial del cas, ja que segons fonts coneixedores d’aquest procés, el gabinet que dirigia el pagament i control d’aquests diners utilitzats, però no especifiquen dades sobre les operacions a les quals es dirigeixen les despeses.

De tota manera, la fiscalia anticorrupció sí que assegura que no s’estava complint la normativa per donar aquests fons reservats, i ho basa en la declaració d’un funcionari jubilat de la Direcció Adjunta Operativa. Segons l’informe, “la documentació que es passava a la Secretaria de l’estat no s’ajustava amb la normativa legal”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut