Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Carrizosa s’apunta a la guerra en contra del català a l’escola

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari de Ciudadanos a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha demostrat que també s’oposa al projecte d’immersió lingüística i ha anunciat que “interposarà accions penals contra el Govern”. Un cop més, el partit que afirma ser “liberal” demana l’aplicació selectiva de la legalitat i torna a portar l’aigua al seu molí.

Demana un exquisit compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de la quota del 25% d’ensenyament vehicular en castellà. En canvi, no sembla estar tan molest amb les constants discriminacions lingüístiques que sofreixen els catalanoparlants, amb l’incompliment dels establiments de consum que no tenen informació en català malgrat estar-hi obligats, o en les administracions i funcionaris de l’Estat que, en algunes ocasions no han permès a ciutadans que s’expressessin en català a Catalunya, a pesar que segons la Constitució la llengua catalana és oficial, i, per tant, l’han de respectar.

Publicitat

El dirigent de Ciudadanos ha continuat amb el to d’espieta que caracteritza aquest partit i ha criticat el Govern i l’ha acusat de prevaricar per “destinar recursos per vulnerar els drets de ciutadans emparats pel TSJC i per induir a funcionaris a vulnerar-los també”. No ha comentat, però que en el document s’exposava que es defensava el català per vetllar pel “principi de no discriminació lingüística” i s’emfatitzava que s’ha de tenir en compte la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritària del Consell d’Europa.

Així doncs, el partit que lluïa un cor amb una bandera catalana, una espanyola i una europea, en aquest cas s’ha oblidat de comentar aquest punt i s’ha oposat a l’aplicació de la normativa europea de defensa de les llengües minoritàries.

Et pot interessar  El cartell de Cs pel 12-M està fet amb intel·ligència artificial i demana "detenir" Puigdemont i Sánchez

L’executiu d’Aragonès ha defensat que “l’adopció de mesures especials en favor de les llengües regionals o minoritàries, destinades a promoure una igualtat entre els parlants d’aquestes llengües i la resta de la població no és considerat com un acte de discriminació envers els parlants de les llengües més esteses”. També ha ressaltat que una actuació positiva en favor d’una llengua històricament perseguida, com és el català, no pot considerar-se una discriminació envers una oficial i hegemònica, com és el castellà.

Carrizosa ha comentat amb un to que resulta una mica amenaçador que “les conseqüències per incomplir la llei i les sentències les paga qui incompleix”. Aquesta declaració ha anat encaminada a atemorir els funcionaris que, com diu Carrizosa, “encara confien en la poció d’indemnitat encarregada pel Govern al professor Bacterio”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut