Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Carrizosa es posa pedres al fetge per la celebració de la Diada i se n’inventa una d’alternativa

|

- Publicitat -

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha descartat participar en l’acte oficial de la Diada d’aquest dissabte i ha anunciat que Cs celebrarà un acte de “denúncia de les mentides del nacionalisme” a nivell històric per commemorar l’11-S, amb el lema ’11-S: desmontando el mito nacionalista’.

En una roda de premsa al Parlament aquest dimarts, ha criticat el biaix nacionalista que a parer seu se li ha donat a la Diada els últims anys: “Aquests ritus que es produeixen de fort contingut nacionalista cada any serveixen per perpetuar la memòria de successos que s’han narrat de manera distorsionada i per formar un sentiment nacionalista en la població”. D’aquesta manera, sembla que no hagi llegit un calendari, ja que és ben lògic que el dia de la Diada Nacional de Catalunya, se celebri la nacionalitat catalana.

Publicitat

Amb aquest acte Cs pretén “desmuntar les mentides del nacionalisme per edificar el seu règim, que han estat reeixidament difoses pel sistema educatiu, els diferents governs i els mitjans de comunicació”. Carrizosa ha mencionat que hi haurà la líder de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, i l’historiador Jordi Canal, a més d’entitats. D’aquesta manera, Carrizosa s’oposa a la celebració d’uns fets històrics i àmpliament provats, com va ser que Felip V va prendre possessió a capa i espasa de Barcelona el 1714. Per tant, no és únicament reticent a que se celebri una diada per homenatjar la nació catalana, sinó que també mostra el seu descontentament perquè es recordi la massacre popular que Felip V va liderar en contra els catalans i que va resultar en absolutisme a Catalunya.


Bloqueig del CGPJ

Carrizosa ha titllat de “vergonya que els últims 36 anys aquest òrgan s’hagi repartit entre els partits” en relació al bloqueig del CGPJ i ha instat el PSOE i el PP a posar-se d’acord amb Cs i pactar d’aquí a poques setmanes la reforma de l’elecció dels membres del CGPJ, perquè segons ell tenen els vots suficients per fer-ho.

Et pot interessar  Carrizosa, proclamat el cap de llista de Ciutadans a les eleccions del 12-M després de ser l'únic candidat

Parlament
També ha assenyalat que es compleixen 4 anys del 6 i 7 de setembre del 2017, quan es va celebrar el ple del Parlament en el qual es van aprovar les anomenades ‘lleis de desconnexió’, i ha assegurat que “allò encara està vigent, i aquestes persones continuen influint en política i enriquint-se a costa de trepitjar els drets dels catalans”.

D’altra banda, ha assegurat que Cs tornarà a presentar al Parlament proposicions de llei per aconseguir que els llibres de text en l’educació obligatòria i en la Formació Professional siguin gratuïts: “com que tenen un cost directe en les famílies, volem que aquests llibres no calgui pagar-los. Hi ha molts diners com perquè es destini a altres interessos”.

Carrizosa ha celebrat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi decidit a favor de garantir que les proves d’accés a la universitat del mes de setembre, que han començat aquest dimarts, s’ofereixin tant en català com en castellà, i reu al PSC que no hagin defensat que els estudiants puguin fer l’examen en el seu idioma preferit sense ser assenyalats”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut