Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Carod-Rovira proposa la “insubmissió lingüística” al Congreso i el Senat

|

- Publicitat -

“Ha arribat l’hora de passar a l’atac pel català en tots els àmbits”, així s’ha expressat Josep-Lluís Carod-Rovira per proposar que s’utilitzi més el català fora de Catalunya, començant per les institucions espanyoles com el Senat i el Congreso de los Diputados. En un article al diari Naciódigital, l’exdiputat d’ERC veu necessari que la “situació d’emergència lingüística es visualitzi al màxim”, i apunta directament als 88 congressistes més els corresponents al Senat. “La suma de tots ells, tant els que haurien d’emprar sempre el català, com aquells que, sense sumar-se ja a aquesta pràctica, podrien donar suport a un canvi en l’ús de la llengua a les Corts, és realment important”, ha dit l’exvicepresident, que suggereix que aquests congressistes encapçalin la “insubmissió lingüística”.

Publicitat

Alguns diputats del Congreso independentistes no han trigat a reaccionar a la magnífica proposta de Carod-Rovira. Albert Botran, de la CUP, o Míriam Nogueras, de Junts, coincideixen en la voluntat per “passar a l’ofensiva”.

Et pot interessar  El ministre d'Exteriors espanyol defensa el català davant els titulars d'Afers Europeus: "El parlen 10 milions de persones"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió