Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Carod-Rovira proposa la “insubmissió lingüística” al Congreso i el Senat

L’exdiputat d’ERC proposa que els diputats i senadors parlin sempre en català a Madrid

Redacció 23/12/2021
Pla mitjà de l'escriptor, filòleg i director de la col·lecció Divèrsia.cat, Josep-Lluís Carod-Rovira, durant la presentació de la nova col·lecció literària de Pagès Editors, a Barcelona, el 10 de setembre de 2019 (Horitzontal)

“Ha arribat l’hora de passar a l’atac pel català en tots els àmbits”, així s’ha expressat Josep-Lluís Carod-Rovira per proposar que s’utilitzi més el català fora de Catalunya, començant per les institucions espanyoles com el Senat i el Congreso de los Diputados. En un article al diari Naciódigital, l’exdiputat d’ERC veu necessari que la “situació d’emergència lingüística es visualitzi al màxim”, i apunta directament als 88 congressistes més els corresponents al Senat. “La suma de tots ells, tant els que haurien d’emprar sempre el català, com aquells que, sense sumar-se ja a aquesta pràctica, podrien donar suport a un canvi en l’ús de la llengua a les Corts, és realment important”, ha dit l’exvicepresident, que suggereix que aquests congressistes encapçalin la “insubmissió lingüística”.

Alguns diputats del Congreso independentistes no han trigat a reaccionar a la magnífica proposta de Carod-Rovira. Albert Botran, de la CUP, o Míriam Nogueras, de Junts, coincideixen en la voluntat per “passar a l’ofensiva”.