Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Carmen Calvo treu importància al tercer grau dels presos polítics

La vicepresidenta del Gobierno no amaga el seu malestar i carrega contra la decisió dient que el seu executiu “no juga amb els terminis”

Agències 28/01/2021
La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, aquest 15 de setembre del 2020. (Horitzontal)

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dijous que el seu executiu “no es pronuncia” sobre el tercer grau que la Generalitat ha concedit als presos polítics, “perquè allà on hi ha intervencions garantistes a través de la llei penitenciària” i per part “de les autoritats a qui correspon”, el seu executiu “no intervé ni opina”. Calvo ha volgut deixar clar que el seu executiu no té cap paper en aquesta decisió perquè “totes les qüestions relatives a Catalunya estan a l’àmbit que han d’estar” i “en els terminis” que correspon. “El govern no juga amb aquests terminis”, ha dit, “i les coses no passen al ritme de cap altre calendari que el del respecte de les administracions”.

La vicepresidenta ha fet aquestes manifestacions al pati del Congrés després que s’hagi donat a conèixer el tercer grau que permetrà que els presos facin campanya pel 14-F. Precisament ha posat com a exemple de la no intervenció del seu executiu el fet que la campanya comenci aquest dijous i que les eleccions no s’hagin posposat com volien la majoria de les forces catalanes. “Nosaltres estem al que diu el tribunal”, ha conclòs.