Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

[VÍDEO] Carmen Calvo gosa dir que les despeses de la Casa Reial són totalment “transparents”

El senador de Junts Josep Lluís Cleries considera un “escàndol” que Patrimonio Nacional pagui amb diners públics aquestes despeses

Agències 02/02/2021
Josep Lluís Cleries, senador de Junts.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha negat que existeixi opacitat respecte a les despeses relacionades amb la Casa Reial que se sufraguen amb diners públics. Després que el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, li hagi recordat que s’ha conegut que Patrimoni Nacional –que depèn de la vicepresidenta primera- paga els assistents del rei emèrit als Emirats Àrabs, més de 100 treballadors de la Casa Reial i fins i tot el manteniment les piscines de La Zarzuela, la vicepresidenta ha afirmat que totes aquestes despeses “formen part de manera transparent dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE)”.

Cleries ha afirmat que considera un “escàndol” que Patrimoni Nacional pagui amb diners públics aquestes despeses, i ha apuntat irònicament que la resposta de la vicepresidenta és una mostra del “progressisme” del govern espanyol. El portaveu de JxCAT ha acusat el govern espanyol d’haver desplegat la seva maquinària per afavorir les opcions de l’exministre i candidat del PSC Salvador Illa a les eleccions del 14-F.

A la seva resposta, Calvo ha acusat Cleries de fer un “acte de campanya”, i ha insistit –respecte a la casa Reial- que el seu govern “es limita a gestionar uns fons transparents” que estan als pressupostos generals de l’Estat i que tenen a veure amb l’assistència a l’excap de l’Estat, i que “s’assemblen als mateixos que tenen els expresidents de la Generalitat de Catalunya”.