Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Carles Riera: “La corda avui està més tensa que quan vam fer l’acord”

Expressa “la preocupació i inquietud creixent” de la CUP davant dels primers passos “tímids i febles” del Govern

Agències 08/07/2021
Carles Riera ha estat entrevistat aquest matí a TV3 per Lídia Heredia.

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha avisat a ERC que les primeres passes del Govern liderat per Pere Aragonès són “insuficients”. “La corda avui està més tensa que quan vam fer l’acord”, ha afegit Riera en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’. Segons el diputat de la CUP s’han fet avenços “molt petits” pel que fa al compliment de l’acord que va permetre la investidura d’Aragonès. Preguntat pels pressupostos de la Generalitat per a l’any que ve, Riera ha dit que la CUP està “més lluny” de donar-hi suport que quan es va posar en marxa el Govern. I pel que fa a la trobada entre Carles Puigdemont i Pere Aragonès, ha subratllat la necessitat de “reconstruir el moviment independentista” que veu “molt malmès fruit de la repressió”.

Riera ha expressat “la preocupació i inquietud creixent” de la CUP davant dels primers passos del Govern ja que considera que són “tímids i febles”. I ha posat com a exemple que en aquests moments l’executiu català està “molt lluny” d’orientar la legislatura per assolir l’autodeterminació i l’amnistia. I és que segons la CUP, la taula de diàleg amb l’Estat “no va enlloc” perquè el govern espanyol ja ha deixat clar que no hi haurà ni referèndum ni amnistia. En aquest sentit, Riera ha considerat que l’Estat vol aturar el conflicte polític sense resoldre’l. I pel que fa al contingut de l’acord amb ERC sobre polítiques públiques, Riera també veu “pocs avenços i molt tímids”.

D’altra banda, Riera ha qualificat de “molt important” la imatge d’aquest dimecres del retrobament entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. I és que, segons el diputat de la CUP, és molt important reconstruir el moviment independentista que en els últims anys ha tingut “manca d’iniciativa i pèrdua de capacitat de mobilització”. Per aconseguir-ho, Riera ha afegit que és important que es restableixin confiances per poder “reprendre un nou cicle de lluita” i compartir una estratègia conjunta.